Tre generationer sångerskor

Datum: 2019-04-08
Tid: 18.00
Kategori: Konsert

 

Länsmusiken i Kalmar Län tillsammans med Oskarshamn Musikskola presenterar: ”Alice, Titti & Mollie ”. Tre generationer som sångerskorna Alice Babs, Titti Sjöblom och Mollie Minott delar mellan sig. ”Var generation har sin tid”.

Länsmusiken Barn och Unga tar fram en unik musikproduktion tillsammans med Titti Sjöblom, Mollie Minott, Nils-Petter Ankarblom, Camerata Nordica, Olof Lövmo trio. Dessutom medverkar musikskolans barnkörer.

Titti och Mollie leder lyssnarna in i en minnesvärd resa genom musik och berättelser om hur förutsättningarna för en sångerska var förr och är nu. Under ledning av Nils-Petter Ankarblom spelas en repertoar som sällan framförs med orkester, komptrio och blåsinstrument arrangerad av Nils-Petter.

Alice Babs var en av våra största sångerskor genom tiderna. Hon föddes 1924 i Kalmar och växte upp i Västervik. Hon representerar en generation sångerskor och musiker som var ute och spelade i Folkparkerna.

Titti Sjöblom, dotter till Alice Babs, började sjunga med sin berömda mamma på skivor, i radio och på TV redan som barn. Hon har varit sångerska i hela livet men hon har aldrig eftersträvat att bli en stor stjärna. Hennes engagemang för musik för barn har varit en värdefull del av Tittis musikaliska bana.

Mollie Minott lever i nuet och kämpar för att göra sin röst hörd. Mollie har något att berätta som varje ung som äldre bör ta del av. Hon slog igenom som ung likt Alice och Titti. Mollie i TV-programmet Idol. Här kan vi genom henne förstå hur dagens förutsättningar är.

Arrangör och dirigent för projektet är Nils-Petter Ankarblom som delar sin tid mellan Sverige och USA. Han skriver, arrangerar och dirigerar musik för konsert, skiva, teater, film och TV. Han är en av få svenskar som dirigerat musikal på Broadway bland annat 2016 års Tuck Everlasting.

Camerata Nordica är Kalmar läns professionella orkester och en del av Länsmusiken. Orkestern består av de fasta musikerna som många av er har träffat tidigare och dessutom ett antal frilansande musiker. Flera av frilan­sarna spelar i olika internationella orkestrar. Många av dem återkommer regelbundet i Camerata Nordicas produktioner.

Därtill har vi ett antal barn som bara väntar på att bli nästa generationer sångare och sångerskor.

Vi hälsar er välkomna till en konsert där vi färdas med generationer av musik, berättelser och sångerskor rakt in i framtiden.

Biljetterna släpps 11/3

Tillbaka till kalendern