Jonathan Fournel spelar Chopin INSTÄLLD

Datum: 2022-01-15
Tid: 19.00
Kategori: Konsert

Föreställningen är inställd. Biljetter återlöses där man köpt dem.

Chopin med Jonathan Fournel och Camerata Nordica

Jonathan Fournel, piano
Camerata Nordica

Biljetter kan bokas på nortic.se

F. Mendelssohn Sinfonia no 10 i h-moll, MWV N10
E. Lindström Nu faller snö (2014)
C. Nielsen Liten svit för stråkar op.1 i a-moll
F. Chopin Pianokonsert n°2 op.21 I f-moll

I mars 2020 var sista gången Camerata Nordica stod inför en levande publik innan pandemin slog till. Då framförde orkestern Chopins 1a pianokonsert tillsammans med pianisten Per Tengstrand.

Det känns därför otroligt roligt att få återvända igen 2022 med Chopins andra pianokonsert tillsammans med den fantastiska franska pianisten Jonathan Fournel som 2021 vann både första pris och publikpriset i Queen Elisabeth-tävlingen. Jonathan har på bara ett par månader intagit världsscenen med turnéer till Sydkorea, Amerika och över hela Europa. Vi är otroligt glada över ynnesten att få ha med honom i den här produktionen.

Camerata Nordica öppnar konserten med Mendelssohns Sinfonia no 10 i h-moll för stråkar som kom till redan maj 1823 av en fjorton år gammal pojke. Endast en sats av verket har överlevt och det råder osäkerhet om det komponerades fler eller inte.

Ytterligare en ung kompositör figurerar i programmet. Emmy Lindström är en ny upptäckt för oss och hennes Nu faller snö passar alldeles utmärkt i programmet en januaridag.

Första avdelningen avslutas med en av Carl Nielsens mest spelade stycken Liten svit. Även denna komposition är gjord av en mycket ung kompositör som här redan vid tjugotvå års ålder avslöjar sin alldeles exceptionella förmåga att skriva för stråkar.

Vaccinationsbevis

Alla över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt legitimera sig i samband med konsertbesök.

Tillbaka till kalendern