Hockeymorsa, hockeyfarsa

Datum: 2024-10-01
Tid: 19.00
Kategori: Teater

Björn och Frida är två rätt ensamma singelföräldrar. Men under barnens hockeyträning möts de och blir förälskade. Björn visar sig vara extremt tävlingsinriktad och tycker att man spelar för att vinna. Frida är mest glad för att hennes son har roligt. I ishallen väcker sporten det absolut värsta och absolut bästa i dem båda.
Passion och våld kolliderar i denna gripande föreställning om kärlek – både till varandra, men också till vår älskade sport; ishockeyn.

”Hockeymorsa, hockeyfarsa” är skriven av den kanadensiska dramatikern, filmförfattaren och regissören Michael Melski. Pjäsen blev utnämnd till ”Top Ten Plays of The Year” i Canada och har spelats flitigt i både Canada och i USA.

Föreställningen regisseras av Dennis Sandin som har en lång rad succéer bakom sig på bland annat på Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern. På Riksteatern regisserade han senast föreställningen ”Vänninan”. På scen ser vi Philip Lithner och Stina Nordberg.

“Melski scores big with Hockey Mom, Hockey Dad” – Chronicle Herald

“Michael Melski writes like people talk and if that isn’t a definition of good dialogue then I don’t know what is” – Toronto Star

Arrangör: Oskarshamns Teaterförening

Biljetter köper man på Forum, Ica Maxi eller nortic

Tillbaka till kalendern