Djurens Karneval

Datum: 2024-02-17
Tid: 15.00
Kategori: Konsert

Följ med Camerata Nordica när de tar er med på karneval, närmare bestämt på Djurens Karneval. Djurens karneval är en lekfull och fantasifull orkesterkomposition skapad av den franske tonsättaren Camille Saint-Saëns. Verket är uppbyggt som en samling musikaliska porträtt av olika djur och fångar deras unika karaktärer genom fängslande melodier och livfulla rytmiska figurer som garanterat engagerar och fascinerar stora som små.

I Djurens karneval får vi möta en brokig samling av djur, från lejon och elefanter till sköldpaddor och fåglar. Varje djur framställs genom olika instrument och musikaliska teman, vilket skapar en färgstark och mångfacetterad ljudbild. Kompositionen är en kombination av humor, charm och musikalisk skicklighet. Den bjuder på en underhållande och samtidigt pedagogisk upplevelse, då varje djurporträtt ofta anknyter till sina karakteristiska ljud och rörelsemönster.

«Djurens karneval» är ett älskat verk som ofta framförs på konserter för barn och vuxna. Det är en verklig fest för öronen och en fantastisk möjlighet att upptäcka musikens förmåga att gestalta och berätta historier på ett lekfullt sätt.

Yankho Kamwendo leder konserterna på Västervik, Bryggaren 16/2 och Oskarshamn, Forum 17/2.

Ayla Kabaca leder konserten på Kalmar Slott 18/2.

Biljettlänk

Tillbaka till kalendern