Bröllopstårtan

Datum: 2020-10-16
Tid: 19.00
Kategori: Teater

En varm komedi som vågar ställa de svåra frågorna.

Bröllopstårtan, skriven av Bekah Brunstetter, som också ligger bakom TV-serien This Is Us, är en rapp och underhållande komedi som har haft stor framgång i USA. Med en rolig och skruvad twist ställs svåra moraliska frågor på ett varmt, humoristiskt och rörande vis.

Vi får följa Della som driver ett bageri, vida känt för sina makalösa tårtor. När bästa vännens dotter Jen frågar om Della vill göra tårtan till hennes bröllop, blir hon först överlycklig! Men Della är en konservativ kvinna, och när hon inser att Jen ska gifta sig med en annan kvinna tvingas hon ifrågasätta sin övertygelse om hur ett äktenskap egentligen ska se ut. Dellas funderingar startar en kedja av nya infallsvinklar och omvälvande förändringar som också skakar om hennes eget äktenskap.

I huvudrollen som Della får vi se Kajsa Ernst, känd från filmer som bl a Min pappa Marianne, En underbar jävla jul, Masjävlar, Miffo, och Tomten är far till alla barnen. Kajsa har även medverkat i en rad TV produktioner som bl a; Sommaren -85, Huss, Modern i Sandhamn, Finaste familjen och Fartblinda. Regi av Carl Johan Karlson som tidigare bl a har regisserat Kejsarn av Portugallien, Katt på hett plåttak och Dimensioner på Riksteatern.

Kajsa Ernst
Thomas Hedengran
Malin Karlsson
Anna Sise

Viktig information till er som planerar att gå på föreställningen Bröllopstårtan 16/10.

Med anledning av den rådande pandemin ber vi er komma i god tid innan föreställningen börjar kl 19.Ni kommer att få vänta utomhus tills en publikvärd visar er direkt till era platser i salongen. Ni har då möjlighet att välja var ni önskar sitta och ett sällskap placeras tillsammans, med avstånd till nästa sällskap/person. Ingen garderob kommer att finnas utan ni tar med ytterkläderna till era platser.

Ni kommer att få mer information på plats vad som gäller för pausen etc.

Oskarshamns Teaterförening och Forum följer regeringens och Folkhälsomyndighetens lagar, föreskrifter och rekommendationer och vi kommer att göra allt vi kan för att skapa ett tryggt och säkert evenemang.

Om  ni har några frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Föreställningen är 2h inkl. 10 min. paus

Arrangör: Oskarshamns Teaterförening

Tillbaka till kalendern